A DAKK Zrt. üzletszabályzata a közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozóan. 

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény 19. § (4) bekezdése szerint a közforgalmú személyszállítási szolgáltatást végző közlekedési szolgáltató - kivéve a taxi és a személygépkocsis személyszállító szolgáltatást végző szolgáltató - a közforgalmú személyszállítási szolgáltatásra vonatkozó általános szerződési feltételeket tartalmazó személyszállítási üzletszabályzatot köteles készíteni. Ugyenezen § (6) bekezdése értelmében közúti személyszállítási szolgáltatást végző szolgáltatók  személyszállítási üzletszabályzatát, annak módosítását az autóbuszos személyszállítási szolgáltatás 181/2011/EU rendeletben nem szabályozott részletes feltételeire, valamint a személyszállítási üzletszabályzat tartalmára és jóváhagyására vonatkozó jogszabály alapján az autóbuszos hatóság hagyja jóvá.

Az autóbuszos személyszállítási szolgáltatásnak a 181/2011/EU rendeletben nem szabályozott részletes feltételeire, az abban foglaltak alóli mentességekre, az autóbuszos személyszállítási szolgáltatási feltételekre, valamint a közúti személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012. (VII.30.) korm. rendelet 10.§ (1) bekezdése alapján a közforgalmú menetrend szerinti autóbuszos személyszállításra vonatkozóan a szolgáltató üzletszabályzatot készít.

A teljes Üzletszabályzatot itt töltheti le:  letöltés

Üzletszabályzat tervezet közzététele

Az autóbuszos személyszállítási szolgáltatásnak a 181/2011/EU rendeletben nem szabályozott részletes feltételeire, az abban foglaltak alóli mentességekre, az autóbuszos személyszállítási szolgáltatási feltételekre, valamint a közúti személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012. (VII.30.) Korm. rendelet 10. § (5) bekezdése szerint az üzletszabályzat készítőjének az üzletszabályzat tervezetét a hivatalos honlapján közzé kell tennie. Az üzletszabályzat módosítása esetén a módosításokat és a módosításokkal egységes szerkezetet is közzé kell tenni.  A közzétételt követő 15 napon belül arra bárki észrevételt tehet.

A fent leírtak értelmében a mai napon – 2019. június 19. – közzétesszük a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzatának módosítására vonatkozó tervezetét, amelyre a közzétételt követő 15 napon belül bárki észrevételt tehet. 

Módosítások:

Az Üzletszabályzat tervezett módosításait itt töltheti le:  letöltés

Az Üzletszabályzat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt tervezetét itt töltheti le:  letöltés

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

További információ...